De mooiste shoot locaties rondom Utrecht

Een mooie fotoreportage bestaat uit een aantal succesfactoren. Het is uiteraard belangrijk dat de fotograaf weet wat hij/zij doet, maar dat is niet het enige. Onder andere kledingkeuze, locatie en de nabewerking maken dat je uiteindelijke mooie foto’s krijgt.

Daarom hierbij wat inspiratie voor mooie locaties in de omgeving van Utrecht om een fijne fotoshoot te houden. Maar vaak zijn er ook al goede plekken te vinden bij jullie in de buurt. Denk aan een klein parkje, een watertje, groenstrook of een mooie straat. 

Soesterduinen

My all-time favorite. Hier heb je daadwerkelijk alles binnen handbereik voor een gevarieerde reportage. De zandvlakte geeft een mooie zachte sfeer aan de foto’s.

Maar je kan ook juist kiezen voor wat meer groen, een bosachtige sfeer of hei. In augustus / september kleuren de Soesterduinen paars want dan staat de heide in bloei.

Voor ieder wat wils dus! Ook hoogzomer zijn hier genoeg mooie stukken om de schaduw op te zoeken. Kortom, voor veel fotoshoots geschikt (portret, familie, zwangerschap, newborn).

Rhijnauwen / Amelisweerd 

De bossen en paden van Rhijnauwen en Amelisweerd blijven een fijne plek om te shooten. Goed te bereiken, voldoende parkeergelegenheid en genoeg rustige plekken op te zoeken. Het fijne van bos is dat er voldoende ruimte is om zacht licht op te zoeken. Dat wil zeggen geen volle zon. Daarna een pannenkoek bij Theehuis Rhijnauwen en iedereen is blij!

Hei (Hilversum, Laren, Blaricum)

De heide in de omgeving van Hilversum is in elk jaargetijde om mooie plek om foto’s te maken. Een ondergaand zonnetje op een warme zomeravond en het plaatje is compleet. 

De Heidetuin – Driebergen

Een originele locatie, vol slingerende paadjes, met aan weerszijden mooie heide, varens, rododendrons en prachtige bomen. De tuin is klein en overzichtelijk en een mooie locatie voor bijvoorbeeld een zwangerschapsshoot. 

Utrechtse parken (Wilheminapark, Maximapark, Park Oog in Al)

De Utrechtse parken bieden een mooie variatie aan achtergronden; van groen en water tot mooie bloemen en bomen. En in elk seizoen van het jaar mooi om te shooten. Vaak met voldoende parkeergelegenheid om de hoek. 

“Dit is maar een greep uit de mogelijkheden. Er is genoeg keuze! Een simpel bloemenveldje in de zomer bij jullie om de hoek, kan zomaar de beste locatie zijn op dat moment. En voor binnenshorts zijn er ook nog eens legio mogelijkheden. Te beginnen bij jullie eigen huis.”

Utrecht Centrum

De mooie straatjes van Utrecht zijn in het echt al een lust voor het oog, en op de foto ook. Leuk om tijdens een wandeling door de stad de mooiste plekken op te zoeken. Vooral leuk voor mensen die uit Utrecht komen.

Het Pandhof – Utrecht stad

Het Pandhof vind je midden in het centrum van Utrecht en het is de kloostertuin van de Dom. Wat lastiger te bereiken met de auto. Wel een hele toffe plek om mooie romantische foto’s te maken. Vanwege COVID19 is het Pandhof tijdelijk gesloten.

Dit is maar een greep uit de mogelijkheden. Er is genoeg keuze! Een simpel bloemenveldje in de zomer bij jullie om de hoek, kan zomaar de beste locatie zijn op dat moment. En voor binnenshorts zijn er ook nog eens legio mogelijkheden. Te beginnen bij jullie eigen huis.

Meer informatie?

Of wil jij ook foto’s laten maken op één van deze prachtige locaties?

Home » Blog » De mooiste shoot locaties rondom Utrecht