9 tips voor jouw kleding tijdens een zwangerschapsshoot

Je hebt besloten om je mooie buik te laten vastleggen, maar je hebt geen idee wat je aan moet trekken. De meeste mensen gaan niet dagelijks op de foto en daarom kan het best lastig zijn om te bedenken wat het goed doet op beeld. Zeker omdat je lijf nu een kindje draagt en het er allemaal net even anders uitziet dan normaal.

Deze foto’s maak je tenslotte vaak maar één keer. Heb je nog iets in de kast hangen, of moet er nog wat gekocht worden? Hieronder heb ik een aantal voorbeelden op een rij gezet waar je aan kunt denken voor een shoot.

  1. In de natuur werken natuurlijke tinten vaak goed; beige, (licht)bruin, camel, terracotta. Ook als je houdt van frisse foto’s is het aan te raden om lichte tinten te dragen zodat de aandacht op de foto naar jullie gaat. Ook wit en zachte pasteltinten zijn mooi. Vooral op de paarse heide werken kleuren als lichtroze en paars/lila heel mooi. Als je net wat anders wil, kun je voor contrast gaan door bijvoorbeeld zwart aan te trekken.
  2. Trek liever geen hele felle kleuren aan. De aandacht gaat dan naar het kledingstuk in plaats van naar jullie en kan ook een gekke kleurreflectie geven in het gezicht.
  3. Hetzelfde geldt voor hele drukke printjes. Een subtiel printje kan zeker, maar pas op dat het niet gaat afleiden van waar het om draait; jullie!
  4. Voor een shoot die bij jullie thuis plaatsvindt, geldt dat lichte tinten een wat zachtere sfeer geven dan donkere tinten maar het kan allebei. Zwart en heel donkerblauw zijn altijd wel erg sfeerbepalend in een foto, daar zou ik mee oppassen. Denk ook aan een mooi lingeriesetje met kimono of blouse eroverheen. Mooi om je blote buik vast te leggen als je dat wil.
  5. Check vooral ruim op tijd je eigen garderobe. Mocht er niks in hangen wat naar je zin is, of het is allemaal te klein :), dan kun je nog wat aanschaffen. Zara, Mango, H&M en Lot hebben vaak mooie opties voor prima prijzen.
  6. Een spijkerbroek met een wit/zwart shirtje is ook heel mooi.
  7. En wat altijd geldt; trek aan waar jij je prettig in voelt, want dat straalt af op de foto. En stralen doe je sowieso!
  8. Het is handig om een extra setje kleding mee te nemen of klaar te hebben liggen. Leuk om ook even iets anders op de foto aan te hebben en met kinderen zit een vlek in een klein hoekje :).
  9. Voor een partner en eventuele anders gezinsleden geldt alles hierboven ook. Het is mooi als jullie kleuren/tinten op elkaar afgestemd zijn zodat er een mooi beeld ontstaat. Maar je hoeft echt niet allemaal een beige shirt aan. Speel er een beetje mee. Een mooie pasteltint voor een kindje is natuurlijk altijd mooi!

Nog steeds geen idee? Laat het mij weten en ik denk met je mee.

Bodycon jurk

Een mooie jurk die strak om je lijf zit, accentueert je mooie babybuik en is een aanrader tijdens de shoot.

Kant

Een kanten jurk is misschien niet het eerste waar je aan denkt voor je zwangerschapsshoot. Maar het geeft een heel mooi effect, ook in zwart-wit.

Home » Blog » 9 tips voor jouw kleding tijdens een zwangerschapsshoot